Breng je leven in balans

“Tijdens een 8-wekentraining ga je aan de slag met technieken uit de mindfulness, waarbij je meditatie gebruikt om heel bewust in het hier en nu te staan.”

In acht weken herprogrammeer je de manier waarop je hoofd werkt: hoe je met externe prikkels omgaat en hoe je op je eigen hersenspinsels reageert. Zo leer je je minder zorgen te maken, maar ook hoe je meer rust en geluk kan ervaren. Dat hertrainen van je brein doen we met gezond verstand: aan de hand van meditatietechnieken die wetenschappelijk bewezen zijn. Mediteren verbetert de hersenfuncties. Het verhoogt de grijze massa in gebieden die te maken hebben met zelfbewustzijn, empathie, zelfbeheersing en aandacht. Meditatie kalmeert de delen van de hersenen die stresshormonen produceren en stimuleert de gebieden die je humeur verbeteren.

“Je herprogrammeert de manier waarop je hoofd werkt. Zo leer je je minder zorgen te maken, maar ook hoe je meer rust en geluk kan ervaren.”

Ons aanbod is er voor iedereen die zoekt naar meer evenwicht in zijn leven, naar wat minder moeten en naar wat simpelweg meer gelukkig zijn. Tijdens een achtwekentraining ga je aan de slag met technieken uit de mindfulness, waarbij je meditatie gebruikt om heel bewust in het nu te staan. Je krijgt tools aangereikt om los te komen van nutteloze gedachten en emoties. Je leert beter te reageren in uitdagende situaties. Je krijgt inzicht in hoe stress werkt en je leert patronen van zorg en zelfkritiek te zien en te doorbreken. Je ontwikkelt manieren om meer zelfzorg in te bouwen en je veerkracht te vergroten, wat je prestaties en je gevoel van geluk zal verbeteren. Je ontdekt krachtige vaardigheden die je leven richting en betekenis geven en die een leven lang meegaan. Betekent dit dat je na training van acht weken een vlekkeloos, stressvrij leventje zal leiden? Natuurlijk niet. Minder leuke gebeurtenissen horen nu eenmaal bij het leven. Alleen voegen we er zelf, vaak onbewust, nog een flinke schep ellende aan toe. Er wordt wel eens gezegd dat 30% van de onaangename dingen in het leven niet te vermijden zijn. Met die overige 70% gaan we aan de slag.